Produktvarianter
Vores PRODUKTVARIANTER
Frugt bearbejdes til mange forskellige varianter afhængig af hvad kunden ønsker og hvilken type færdigvare frugten skal indgå i. Ens for alle varianter nedenfor er, at de er 100 procent naturlige. Her beskrives kort de typer vi leverer, hvordan de produceres og hvilke færdigvarer de egner sig til.

Juice/saft NFC

Infusions

Puré koncentrat

Frugtceller

Ekstrakter

Pulver

Naturlige aromoaer

Pulp koncentrat

Juice/saft-koncentrat

IQF/Block frozen

Puré - single strength

Juice/saftkoncentrat
I produktionen af frugt koncentrater fjernes det naturlige vandindhold i juicen gennem en fordampningsproces. Brix’en varierer afhængigt af mængden af vand der ekstraheres.
Juicen kan også koncentreres gennem en særlig fryse metode. Temperaturforskellen mellem at vand og tørstoffet i juicen krystaliserer gør, at man kan udvinde mængden af vand uden varme. Dette forstærker smagen og aromaen i koncentratet, men er også en længere og mere bekostelig proces.
Juicekoncentrat bruges af:
- Juice-, saft- og Iced Tea-producenter
- Spiritusproducenter
- Konfekture- og bageindustrien
- Mejeri- / yoghurt- og iscremeproducenter
- Velegnet til bryggerier
Pulp koncentrat
Pulp koncentrater produceres ud fra frugt puré single strength med muligheden for at tilføje frugt stykker/kerner. Koncentrationsgraden / Brix’en afhænger af fordelingen mellem de forskellige ingredienser.
Når frugten presses opnås juice og frugt pulp. Pulpen bearbejdes yderligere afhængigt af frugtens karakteristik og undergår endeligt en mild koncentration. Den fortykkede puré blandes med frugt stykker / kerner indtil den ønskede Brix nås.
Pulp koncentrater bruges af:
- Konfekture- og bageindustrien
- Mejeri / yoghurt- og iscremeproducenter
- Marmelade industrien
- Fruit preps
Puré koncentrat
Puré koncentraten fremtilles ved at fordampe vandet fra frugt puré indtil det tilsigtede Brix niveau fremkommer. Den maksimale koncentrationsfaktor afhænger af puré koncentratets viskositet.
Puré koncentrat bruges af:
- Konfekture- og bageindustrien
- Mejeri / yoghurt- og iscremeproducenter
- Marmelade industrien
Puré - single strength
Frugt puré – single strength fremstilles ved at presse de ønskede / spiselige dele af frugten gennem en sigte. Pureéns struktur afhænger af sigtens maskestørrelse.
Puré bruges af:
- Konfekture- og bageindustrien
- Mejeri / yoghurt- og iscremeproducenter
- Marmelade industrien
Juice/saft NFC (Not from Concentrate)
NFC juice produceres ved at presse saften ud af en given frugt. Det er et simpelt produkt som kræver meget lidt bearbejdning.
NFC juice bruges af:
- Juice / saft industrien
Naturlige aromoaer
I koncentrations processen fordamper dele af duften / aromaen fra koncentratet. Dampen nedkøles of kondenserer til en klar væske. Væsken kan derefter enten tilbageføres til koncentratet eller bruges som naturlig aroma i produkter, hvor man ønsker duften af frugt men ikke har behov for farven eller strukturen.
Frugtceller
Celler udvindes i productionen af juice koncentrat. Det er et biprodukt, der bruges i juice industrien for at tilføre juicen struktur.
IQF/Block frozen
De spiselige dele af frugten bevares hele, skæres i tern eller skiver og nedfryses med en speciel teknik der bevarerfrugtens kvaliteter.
IQF bruges af:
- Mejeri / yoghurt- og iscremeproducenter
- Marmelade industrien
- Fruit preps
Frugtpulver
Frugtpulver kan fremstilles ved flere forskellige procesteknikker.
Vi kan tilbyde spraytørret juicekoncentrat pulver, der er 100% vandopløselig, eller pulver af 100% frysetørret formalet frugt. Frysetørret pulver indeholder fibermateriale, og vil derfor ikke være 100% opløseligt i vand, men kan være med til at give struktur og tilføre næringsstoffer i slutproduktet.
Pulver kan anvendes i mange forskellige applikationer, og typisk i produkter hvor der ønskes reduceret vandaktivitet, minimum forbrug af aktivt materiale og hvor høj aroma og smagsintensitet der er påkrævet.
Frugtpulver bruges blandt andet af:
- Næringsmiddelindustrien
- Pharma (Soft gels, kapsler, tabletter og brusetabletter)
- Sportsdrikke & Ernæringstilskud
- Konfekture- og bagerindustrien
- Mejeri, Yoghurt og Is producenter
Ekstrakter
Iprona`s premium Craft® produktlinie består af naturlige ingredienser som styrker menneskets sundhed og faciliterer kommerciel succes. (Standardiseret Europæisk premium kvalitet).
Produktserien har standardiserede og funktionelle polyfenol-ekstrakter fra hyldebær, kirsebær, solbær og aronia. Ekstrakterne er egnet til brug i kosttilskud, OTC-produkter, funktional food og drikkevarer, samt til kosmetiske produkter. Hvert produkt har en ren europæisk forsyningskæde, er fuldt sporbar og har gunstige naturlige effekter som er påvist i kliniske studier.
Vores udvalg af polyfenol inkluderer flydende ekstrakter og ekstraktpulvere.
Ingredienser ElderCraft®, CherryCraft®, CurrantCraft® og AroniaCraft®. Læs evt. mere om produkterne på Ipronas hjemmeside HER
Infusions
Infusionsteknologi er en innovativ og kreativ måde at udvikle nye smage på og som kan hjælpe dig med at differentiere dit produkt og brand i markedet.
Infusions laves ved at man lægge planter eller bestemte dele af en specifik plante (som rødder, blomster, frø eller urter i rent vand.) Det er en meget skånsom metode for at opnå cloudy infusions, som indeholder de mest værdifulde komponenter og udtrækker specifikke aktive ingredienser fra planterne. Teknologien tilpasses de produktspecifikke prosessforhold, som tillader at hvert produkt får sin egen autentiske sensoriske karakter. Vores infusions er standardiserede og lavet på høykvalitets råvarer som er perfekte for brug i mange forskellige applikationer.