Produktvarianter
Frugt bearbejdes til mange forskellige varianter afhængig af hvad kunden ønsker og hvilken type færdigvare frugten skal indgå i. Ens for alle varianter nedenfor er, at de er 100 procent naturlige.
Her beskrives kort de typer vi leverer, hvordan de produceres og hvilke færdigvarer de egner sig til.
JUICE- / SAFTKONCENTRAT
I produktionen af frugt koncentrater fjernes det naturlige vandindhold i juicen gennem en fordampningsproces. Brix’en varierer afhængigt af mængden af vand der ekstraheres.
Juicen kan også koncentreres gennem en særlig fryse metode. Temperaturforskellen mellem at vand og tørstoffet i juicen krystaliserer gør, at man kan udvinde mængden af vand uden varme. Dette forstærker smagen og aromaen i koncentratet, men er også en længere og mere bekostelig proces.
Juicekoncentrat bruges af:
- Juice-, saft- og Iced Tea-producenter
- Spiritusproducenter
- Konfekture- og bageindustrien
- Mejeri- / yoghurt- og iscremeproducenter
- Velegnet til bryggerier
PULP KONCENTRAT
Pulp koncentrater produceres ud fra frugt puré single strength med muligheden for at tilføje frugt stykker/kerner. Koncentrationsgraden / Brix’en afhænger af fordelingen mellem de forskellige ingredienser.
Når frugten presses opnås juice og frugt pulp. Pulpen bearbejdes yderligere afhængigt af frugtens karakteristik og undergår endeligt en mild koncentration. Den fortykkede puré blandes med frugt stykker / kerner indtil den ønskede Brix nås.
Pulp koncentrater bruges af:
- Konfekture- og bageindustrien
- Mejeri / yoghurt- og iscremeproducenter
- Marmelade industrien
- Fruit preps
PURÉ KONCENTRAT
Puré koncentraten fremtilles ved at fordampe vandet fra frugt puré indtil det tilsigtede Brix niveau fremkommer. Den maksimale koncentrationsfaktor afhænger af puré koncentratets viskositet.
Puré koncentrat bruges af:
- Konfekture- og bageindustrien
- Mejeri / yoghurt- og iscremeproducenter
- Marmelade industrien
PURÉ - SINGLE STRENGTH
Frugt puré – single strength fremstilles ved at presse de ønskede / spiselige dele af frugten gennem en sigte. Pureéns struktur afhænger af sigtens maskestørrelse.
Puré bruges af:
- Konfekture- og bageindustrien
- Mejeri / yoghurt- og iscremeproducenter
- Marmelade industrien
JUICE / SAFT NFC
NFC juice produceres ved at presse saften ud af en given frugt. Det er et simpelt produkt som kræver meget lidt bearbejdning.
NFC juice bruges af:
- Juice / saft industrien
NATURLIGE AROMAER
I koncentrations processen fordamper dele af duften / aromaen fra koncentratet. Dampen nedkøles of kondenserer til en klar væske. Væsken kan derefter enten tilbageføres til koncentratet eller bruges som naturlig aroma i produkter, hvor man ønsker duften af frugt men ikke har behov for farven eller strukturen.
FRUGTCELLER
Celler udvindes i productionen af juice koncentrat. Det er et biprodukt, der bruges i juice industrien for at tilføre juicen struktur.
IQF / BLOCK FROZEN
De spiselige dele af frugten bevares hele, skæres i tern eller skiver og nedfryses med en speciel teknik der bevarerfrugtens kvaliteter.
IQF bruges af:
- Mejeri / yoghurt- og iscremeproducenter
- Marmelade industrien
- Fruit preps
FRUGTPULVER
Processen til at fremstille frugt pulver fortsætter hvor frugt koncentraten ender. Koncentraten tørres gennem store tromler eller sprøjte tørres til alt vand er udvundet.
Frugtpulver bruges af:
- Næringsmiddel industrien